Passió per la muntanyaPassió per la muntanya
 Carreteret Carreteret
Estas en » Passió per la muntanya » Archivo de Artículos » December 2010 » Aresta Puki Niki · (escalada Per A Tontos)
Thursday 30 de December de 2010, 21:21:00
ARESTA PUKI NIKI · (escalada per a tontos)
Tipo de Entrada: ARTICULO | 2130 visitas

Fuente: http://escaladaperatontos.blogspot.com/2010/12/aresta-puki-niki.html


La tardor de 2009 en J. Marmolejo i M. Flores van obrir una via a l'aresta que puja entre l'Esperó Remacha i l'Espero Sud de la paret de l'Os. Malgrat ésser un dels indrets més concorreguts pels escaladors, encara havia lloc per una nova via. És un itinerari molt desconegut i si més no ofereix visions sobre els esperons molt interessants. Ambient molt interessant.
La primera tirada coincideix amb la tirada de l'Espero: 30 metres de III+ i una canal molt marcada i estreta que inicial cal entrar-hi però després cal sortir pel seu extrem exterior (IV). Hi ha 5 parabolts i un pont de roca.
Un cop en la primera reunió cal entrar en un jardí penjat i als 10 metres veiem una sabina i un primer parabolt. Cal pujar, sense anar al collet de l'esquerra (V, 3 parabolts). Anar seguint la cresta (IV i III) fins un parabolt on es pot fer una reunió provisional (només un parabolt). A la dreta hi ha la curiosa Agulleta de l'Os de la que se surt fent un salt. Són 45 metres.
Encara ens queda uns 15 metres per cresta de III.
A més de 6 cintes, cal dur alguna baga llarga i, preferiblement, algun tascó i friends (fins al núm.1)
ACCÉS:
En la carretera de Sant Llorenç de Montgai a Camarasa a tocar de l'esperó Remacha on hi ha una placa recordant l'infortunat escalador.

APROXIMACIÓ:
A tocar de la carretera, pel senderó que puja a la Remacha (cable)i una mica més enllà prenem un trencall a la dreta. 1 minut. Ens encararem cap a una fisura molt evident.


Perdoneu la qualitat de les fotos.Estan fetes amb un mòbil vell.
Croquis facilitats per Jordi Marmolejo:




Añadir nuevo comentario
Usuario de Madteam.net No usuario




Vista Previa



 

 
MadTeam.net | Suscribirte a este blog | Creative Commons License Blog bajo licencia de Creative Commons. | compartir este enlace en Facebook